Slank design door intube accu en compacte middenmotor

 

Bikkel Bikes is een fietsfabrikant van Nederlandse bodem. Bikkel Bikes is in 1995 ontstaan vanuit passie voor het fietsen, alsmede vanuit de wens om kwaliteit te willen leveren tegen een redelijke prijs.

Nederland staat bekend om zijn fietsen maar echte Nederlandse fietsen worden steeds zeldzamer op de weg. Bikkel bikes worden in het Limburgse Nederweert ontwikkeld en opgebouwd en onderscheiden zich daarmee op de Nederlandse markt. De lokale werkwijze zorgt ervoor dat er maximale controle is op de kwaliteit, snel ingespeeld kan worden op de markt en vakkundig en snel service verleend kan worden aan klanten.

Tevens is de middenmotor in deze fiets nieuw met een compactere uitvoering van de reeds bekende iBee midden motor. De motor ondersteunt en reageert bijzonder soepel en doet zijn werk geruisloos. “ Ten opzichte van de huidige iBee middenmotor is de nieuwe middenmotor 30% kleiner en 1,2 kg lichter terwijl de geleverde kracht maar liefst 80Nm is gebleven. Mede door de compacte afmetingen van deze nieuwe motor en de mooi geïntegreerde intube accu is een slank design van de Bikkel iBee Tuba gecreëerd”, zegt Henk Ruijten, directeur Bikkel Bikes Group.

De Tuba is voorzien van een Nexus 7 versnellingssysteem en uitgevoerd met de bijzonder krachtige Rollerbrake 6000 remmen voor en achter. Hij is leverbaar met een accu capaciteit van maar liefst 603 Wh. De Tuba is leverbaar vanaf aanvang mei 2020. Er zijn twee frisse en moderne kleuren te weten bordeaux en matt grey.

Consumentenprijs € 2399,-


Bikkel iBee Tuba